Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Πότε μπορώ να φάω μετά το σφραγισμα;

Θέμα της σημερινής ανάρτησης είναι το ερώτημα που συνοδεύει το τέλος κάθε σφραγίσματος

"Σε πόση ώρα μπορώ να φάω γιατρέ"





Η ώρα που μπορούμε να δαγκώσουμε από τη μεριά που κάναμε ένα σφράγισμα,εξαρτάται από το υλικό το οποίο εχουμε χρησιμοποιήσει.

(Περισσότερα για τα σφραγίσματα σε αυτήν την ανάρτηση.Πατήστε εδώ)

Αν έχουμε κάνει μαύρο σφράγισμα,τότε χρειάζεται κάποιος χρόνος για να πάρει το υλικό μια ικανοποιητική σκληρότητα.Ο χρόνος αυτός κυμαίνεται από 4-6 ώρες,ενω τη μέγιστη σκληρότητά του την παίρνει μετά από 24 ώρες.Αυτό σημαίνει ότι για τις πρώτες ώρες μετά το μαύρο σφράγισμα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο τι τρώμε,και να μη πάμε κατευθείαν να μασήσουμε σκληρές τροφές.Άρα τα παϊδάκια δεν συνιστώνται!!


 


Για τα άσπρα σφραγίσματα τα πράγματα είναι πιο εύκολα.Μπορούμε να φάμε σχεδόν αμέσως μετά την επίσκεψη στον οδοντίατρο.Και αυτό γιατί ο τρόπος που αποκτούν τη μέγιστη σκληρότητά τους τα άσπρα σφραγίσματα είναι διαφορετικός από τα μαύρα. Τα άσπρα σφραγίσματα πολυμερίζονται με τη βοήθεια της λάμπας με το μπλε φως,που βλέπετε να χρησιμοποιεί ο οδοντίατρος

 

(Περισσότερα για τη λάμπα στην αντίστοιχη ανάρτηση)

.Άρα από τη στιγμή που θα τελειώσει το σφράγισμα,είστε έτοιμοι να δαγκώσετε.

Μια ιδιαίτερη κατηγορία είναι τα άσπρα σφραγίσματα που συγκολλώνται στο στόμα,πχ ένθετα/επένθετα από ρητίνη κτλ. Με αυτά θα ασχοληθούμε σε μελλοντική ανάρτηση,αλλά επιγραμματικά επειδή και αυτά συγκολλώνται,και η κόλλα δρα και αφού φύγετε από το ιατρείο,καλό είναι να τα προσέχετε για λίγες ώρες,μέχρι να πήξει τελείως η κόλλα.


Ελπίζω να σας ενημέρωσα.Και μην ξεχνάτε..να χαμογελάτε!
 

          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου