Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Καθαριστικά για οδοντοστοιχίες. Τι κάνουν και ποιες άλλες χρήσεις έχουν;

Θέμα της σημερινής μας ανάρτησης είναι τα καθαριστικά για οδοντοστοιχίες.

Θα δούμε σήμερα ποιά είναι, τι κάνουν, πώς χρησιμοποιούνται και ποιές άλλες χρήσεις μπορούν να έχουν.

Πάμε λοιπόν!

Με την περιποίηση της μερικής ή της ολικής μας οδοντοστοιχίας έχουμε ασχοληθεί σε παλαιότερη ανάρτηση (πατήστε εδώ για την ανάρτηση)

Σήμερα θα ασχοληθούμε πιο διεξοδικά με τον πιο δημοφιλή τρόπο καθαρισμού της τεχνητής οδοντοστοιχίας, που είναι η χρήση των καθαριστικών οδοντοστοιχίας.

Τα καθαριστικά οδοντοστοιχίας είναι ουσίες, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την διατήρηση της απολύμανσης των οδοντοστοιχιών,και της διατήρησης της καθαρής. Έτσι όταν τοποθετείται στο στόμα η οδοντοστοιχία, δεν προκαλεί προβλήματα υγείας. (Mε τα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκληθούν από τις ολικές οδοντοστοιχίες έχω ασχοληθεί σε παλαιότερη ανάρτηση.Πατήστε εδώ για την ανάρτηση).

 Τα καθαριστικά για τις οδοντοστοιχίες χρησιμοποιούνται μετά τον μηχανικό καθαρισμό της ολικής ή της μερικής οδοντοστοιχίας με μια οδοντόβουρτσα. Υπάρχουν ειδικές οδοντόκρεμες για τον καθαρισμο της οδοντοστοιχίας, οι οποίες δεν "γρατζουνάνε" και δε χαράσσουν την επιφάνεια της οδοντοστοιχίας. Βέβαια η συντριπτική πλειοψηφία χρησιμοποιεί τς συμβατικές οδοντόκρεμες.

Είναι όμως πολύ σημαντικό να μην παρακάμπτουμε αυτό το βήμα και να περιμένουμε από τα καθαριστικά να κάνουν όλη τη δουλειά!

Τα καθαριστικά δεν είναι σχεδιασμένα να απομακρύνουν εναποθέσεις τροφής ή ακόμα και πέτρα από τις οδοντοστοιχίες.

Παράδειγμα καθαρισμού της οδοντοστοιχίας βλέπετε στο παρακατω video



Ενώ παράδειγμα χρήσης των καθαριστικών οδοντοστοιχίας βλέπετε στο παρακάτω video.




Ποιές άλλες χρήσεις μπορούν να έχουν τα καθαριστικά οδοντοστοιχίας γιατρέ;




Τα καθαριστικά οδοντοστοιχίας μπορουν να χρησιμοποιηθούν και για να διατηρήσουμε καθαρά κάθε ενδοστοματικό μηχάνημα χρησιμοποιούμε.

Τέτοια μπορεί να είναι :

1. Μηχανήματα διατηρησης του
αποτελέσματος της ορθοδοντικής θεραπείας (τα γνωστά μας μασελάκια) ή ακόμα και κινητα ορθοδοντικά μηχανήματα για ορθοδοντική θεραπεία (συμβατικά ή αόρατοι νάρθηκες-πατήστε εδώ για το σύνδεσμο).

2. Ναρθηκες βρυγμού,δηλαδή για το τρίξιμο η/και σφίξιμο των δοντιών.(Πατηστε εδώ για την ανάρτηση για το βρυγμό)

3. Νάρθηκες προστασίας των δοντιών κατά τις αθλητικές δραστηριότητες.(Πατήστε εδω για τη σημασία του ναρθηκα για την προστασία των δοντιών στα αθλήματα)

Όλοι οι παραπάνω νάρθηκες μπορούν να διατηρηθούν καθαροί με σαπούνι και νερο ή οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα αλλα καλό ειναι απο καιρού εις καιρόν να τους καθαρίζουμε με αυτά τα καθαριστικά.

Extra Bonus: Ξέρω ότι από εμένα περιμένετε το κάτι παραπάνω οποτε παραθέτω αυτο το video με άλλα πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με τα καθαριστικά οδοντοστοιχιών!



Για όλα τα παραπάνω μιλήστε με τον οδοντίατρο σας.Ειμαι σίγουρος οτι θα χαρεί να σας απαντήσει σε καθε ερωτηση και να σας ενημερώσει.

Ελπίζω να σας βοήθησα.

Και μην ξεχνάτε να κανετε like στη σελίδα του ιατρείου στο facebook.


 (πατήστε εδώ για το σύνδεσμο)
 
βλασταρακος οδοντιατρος δαφνη υμηττος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου