Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Γιατι ειναι επικινδυνο το μαγειρεμα με αλουμινοχαρτο;

Θέμα της σημερινής ανάρτησης,είναι η συνηθεια που έχουμε όλοι μας να χρησιμοποιούμε το αλουμινόχαρτο σε πολλές από τις μαγειρικές μας προσπάθειες.
 

Προσωπικά εγώ το χρησιμoποιώ κατά κόρον στις πατάτες στη χόβολη(στο τζακι ) και στη φέτα ψητη στο φούρνο(μπουγιουρντι).

 

 Συγνώμη εκ των προτέρων αν σας άνοιξα την όρεξη,αλλά έπεσα πανω σε ένα δημοσίευμα που με έβαλε σε σκέψεις,μια και μου έβγαζε επικίνδυνο τον τρόπο που μαγείρευα τις λιχουδιές μου.

Αντιγράφω από το site maidanoi.com

" Ξεχάστε τις πατάτες στη χόβολη και τη λιωμένη φέτα με ντομάτα στο αλουμινόχαρτο…
Μαζί με τα νόστιμα φαγητά που ψήνονται σε αλουμινόχαρτο, τρώμε και το μέταλλο που απελευθερώνεται από το αλουμινόχαρτο,
Όπως αναφέρεται στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό Journal of Electrochemical Science, όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία, τότε απευλεθερώνεται αλουμίνιο και καταναλώνουμε το μέταλλο αυτό.
Αντίθετα δεν υπάρχει καμία βλαπτική επίδραση, αν τυλίγουμε τα κρύα φαγητά, το τοστ, κ.λπ.


Στην αρχή νόμιζα ότι είναι μια κλασσική πηγή παραπληροφόρησης ή ελλιπούς πληροφόρησης,στην οποία μας συνηθίζουν οι ειδήσεις από το διαδίκτυο,γι'αυτό και αποφάσισα να το ψάξω λίγο παραπάνω.

Όπως φαίνεται και από το άρθρο,το οποίο παραθέτω ως πηγή εδώ(πατήστε εδώ για το άρθρο) όντως υπάρχει μεταφορά αλουμινίου,λόγω διάβρωσης,από το περιτυλιγμα στις τροφές.Στο άρθρο βεβαια οι τροφές τυλίχθηκαν με αλουμινόχαρτο,ενώ στην καθημερινή πράξη ορισμένες φορές τυλίγουμε τις τροφές πχ ψάρι και άλλες τις σκεπάζουμε πχ να μην αρπάξει η πίτα! Και όπως λέει και το ίδιο το άρθρο,το αλουμινόχαρτο κρίνεται αππολύτως ασφαλές για τη μεταφορά των φαγητών αλλά όχι το μαγείρεμα τους.

Ειδατε τι μαθαίνει κανείς κατά την περιήγηση του στο διαδίκτυο!

Ελπίζω να σας ενημέρωσα.Η γνώση είναι δύναμη!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου