Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Γιατί βουρτσίζουμε;

  Θέμα της σημερινής ανάρτησης είναι η απάντηση στην προαναφερθείσα ερώτηση.Και όχι,η ερώτηση δεν είναι ρητορική,ή φιλοσοφική.Δεν ξύπνησα σήμερα αναρωτώμενος πως θα βραχυκυκλώσω τους πιστούς αναγνώστες(ναι για εσένα μιλάω!)του ιστολογίου.
  Αγαπητέ αναγνώστη,αν συντονίστηκες τώρα με το ιστολόγιο μας(όπως λέγαν παλιά στην τηλεόραση αν ανοίξατε τώρα τους δέκτες σας!) άνοιξε τα μάτια και το μυαλό σου. Άκου και προβληματίσου! Δεν βουρτσίζουμε μόνο γιατί πρέπει,ούτε για να είναι καλή η αναπνοή μας,ούτε μόνο για να φύγουν τα υπολείμματα τροφής από το στόμα μας. Είπα δεν βουρτσίζουμε ΜΟΝΟ  για τα παραπάνω.
  Η διαδικασία της στοματικής υγιεινής,που περιλαμβάνει ιδανικά βούρτσισμα, μεσοδόντιο νήμα και πιθανώς και στοματικό διάλυμα(μη σφυρίζεις αδιάφορα,αυτά πρέπει να περιλαμβάνει) γίνεται για να απομακρύνουμε τα υπολείμματα τροφών από το στόμα,να απομακρύνουμε τις μαλακές εναποθέσεις πλάκας,πριν γίνουν πέτρα,δηλαδή σταθερά ενωμένες με τα δόντια,να βουρτσίζουμε και λίγο τη γλώσσα,γιατί μικρόβια μπορούν να πάνε ανάμεσα στις πτυχές της γλώσσας,αλλά και να ενισχύσουμε τα δόντια μας με το φθόριο που περιέχεται σίγουρα στην οδοντόκρεμα και πιθανώς στο στοματικό διάλυμα που θα χρησιμοποιήσουμε. Για αυτό πρέπει να βουρτσίζουμε για τουλάχιστον 2 λεπτά(2-3 λεπτά είναι ο εκτιμώμενος χρόνος για ένα μέτριας επιδεξιότητας άτομο), Γιατί και μπορούμε να απομακρύνουμε ικανοποιητικά όλα αυτά που θέλουμε να απομακρύνουμε από τα δόντια και τη γλώσσα,αλλά και να δώσουμε την ευκαιρία στο φθόριο που περιέχεται στην οδοντόκρεμα το χρόνο να δράσει πάνω στα δόντια και να τα ενισχύσει.Και φυσικά μετά το τέλος του βουρτσίσματος έχουμε πολύ ωραία αναπνοή!

  Εικόνες(Για γίνω πιο κατανοητός)

 +




 

                                     +
=

                                   T.F.E.(Teeth For  Ever)!!

Disclaimer : Τόσο το Act όσο και η Tepe μου δώσαν ένα σκασμό λεφτά να διαφημίσω τα προϊόντα τους!!Και να μην ξεχάσω η οδοντόβουρτσα είναι OralB!
Προφανώς κάνω πλάκα,και αντί για το Act ή το mni Flosser,και την OralB μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κυριολεκτικά όποιο προιόν θέλετε. Αν το χρησιμοποιήσετε σωστά τη δουλειά του θα την κάνει. Θέλω οι αναγνώστες μου να είναι συνειδητοποιημένοι και να μην πέφτετε θύματα της διαφήμισης. Θέλω απλά να τηρείτε σωστή στοματική υγιεινή,πρώτα για εσάς.
Καλό βούρτσισμα!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου