Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Γιατρε χρειαζεται να βρεχω την οδοντοβουρτσα πριν το βουρτσισμα?

 Θέμα της σημερινής μας ανάρτησης αποτελεί κάτι που κάνουμε στην καθημερινότητα και δεν το πολυσκεφτομαστε ή ψεύτοπροβληματιζόμαστε


" Χρειάζεται να βρέχω την οδοντοβουρτσα πριν το βούρτσισμα?"

 


 

Σαφής απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν υπάρχει.  Γιατί είναι κυριολεκτικά όπως βολεύει τον καθένα. 

Πιο σημαντικό είναι να βουρτσίζουμε τουλάχιστον για 2 λεπτά με απαλές κινήσεις.

Αλλά πίσω στο ερώτημα μας. Εγώ τη βρέχω..και εξηγουμαι:

1. Δημιουργία αφρού: Όταν βρέχουμε πρώτα την οδοντόβουρτσα, βοηθάμε στην καλύτερη ανάμειξη της οδοντόκρεμας με το νερό, δημιουργώντας έτσι περισσότερο αφρό. Ο αφρός αυτός είναι απαραίτητος για να καθαρίσει αποτελεσματικά τα δόντια και τα ούλα, καθώς διεισδύει στα σημεία που η οδοντόβουρτσα δεν μπορεί να φτάσει μόνη της.

2. Είναι πιο μαλακή: Όταν βρεχουμε πρώτα την οδοντοβουρτσα,  αυτή είναι πιο μαλακή, άρα το βούρτσισμα γίνεται πιο ευχάριστο και δεν πονάει Αλλά και δεν κινδυνεύουμε να προκαλέσουν άθελά μας κάποιον τραυματισμό στα ούλα,αλλά και πιθανως να φθείρουμε λιγότερο την οδοντοβουρτσα.

    Και ποιος ο λογος να μην τη βρεξω γιατρε?


 

Ορισμενοι θελουν να νιωθουν πιο σκληρη την οδοντοβουρτσα τους,γιατι θεωρουν ότι καθαριζουν καλύτερα τα δόντια. Υπενθυμίζω απαγορευεται η χρήση σκληρης οδοντοβουρτσας και ενθαρρύνεται η χρήση μέτριας ή μαλακής. Ρωτήστε το γιατρό σας

Μετά το βούρτσισμα: Ξέπλυνε πολύ καλά την οδοντόβουρτσα με νερό και άφησέ την σε όρθια θέση για να στεγνώσει καλά. Υπενθυμίζω αλλάζουμε οδοντοβουρτσα ανά 2-3 μηνες.

Μην διστάσεις να ρωτήσεις!

Ελπίζω να σας ενημέρωσα

 

Και μην ξεχάσετε να κανετε like στη σελίδα του οδοντιατρείου στο facebook.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου