Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Νεα από το διαδίκτυο ΙΙΙ

Θέμα της σημερινής ανάρτησηςνεα από το inernet και πιο συγκεκριμένα μια καινούρια οδοντόβουρτσα που υπόσχεται θαύματα.

Αντιγράφω από το techgear.gr


3D printed οδοντόβουρτσα πλένει τα δόντια σου σε 6 δευτερόλεπτα! [Video]

1
toothbrush
Η στοματική υγιεινή είναι πολύ σημαντική για όλους τους ανθρώπους, ωστόσο τα πιεστικά ωράρια εργασίας και ο ελάχιστος χρόνος που μας απομένει δεν μας αφήνει τις περισσότερες φορές να ασχοληθούμε με το βούρτσισμα των δοντιών μας όσο θα θέλαμε.
Κάτι τέτοιο έρχεται να αλλάξει τώρα με τη νέα οδοντόβουρτσα Blizzident η οποία υπόσχεται ολοκληρωτικό πλύσιμο των δοντιών σε μόλις 6 δευτερόλεπτα. Η επαναστατική οδοντόβουρτσα είναι κατασκευασμένη με 3D-printer και σε αντίθεση με τις παραδοσιακές οδοντόβουρτσες, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τη δαγκώσεις και να τη μασήσεις. Σύμφωνα με την εταιρεία, ένα πλύσιμο με τη Blizzident ισοδυναμεί με περίπου 3 λεπτά βουρτσίσματος με τις παραδοσιακές οδοντόβουρτσες.
Δυστυχώς η οδοντόβουρτσα δεν απευθύνεται στον μέσο καταναλώτη αφού κοστίζει $300 και κρατά έναν χρόνο. Για να την αντικαταστήσεις θα πρέπει να τη στείλεις πίσω στην εταιρεία και να πληρώσεις το ποσό των $159. Δείτε τη σε δράση στο video που ακολουθεί:



Η οδοντόβουρτσα αυτή μπορεί πράγματι να κάνει αυτά που υπόσχεται(αν και για αυτό θα πρέπει να δοκιμαστεί το προϊόν σε μελέτη.)Μακάρι να το κανει!
Ακόμα και η τιμή του σε συδυασμό με το χρόνο που η εταιρεία που προωθεί το προιόν λέει ότι φθείρεται δεν είναι απαγορευτική.300 ευρώ για οδοντόβουρτσα δεν είναι απαγορευτικό,μια και υπάρχουν ηλεκρικές οδοντόβουρτσες που κοστίζουν περίπου 150 ευρώ( οι πολύ ακριβές) και έχουν τρια ανταλακτικά(δηλαδή περίπου για εξι μήνες).Δηλαδή σε έναν χρόνο περίπου 300 ευρώ,όσο και η τιμή της οδοντόβουρτσας.Και το θετικό είναι ότι μετά το χρόνο μπορείς να ξαναφτιάξεις την οδοντόβουρτσα για 150 ευρώ ή να επισκευάσεις τη δικιά σου με λιγότερα.Το μόνο αρνητικό είναι ότι το site δινει την ίδια τιμή σε δολλάρια και ευρώ(δεν εκμεταλλεύεσαι δηλαδή το ότι το ευρώ είναι πιο δυνατό νόμισμα από το δολλάριο).Επίσης για τις ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες έχουν γίνει κλινικές μελέτες ενώ για το προιόν έχουμε μόνο τα λεγόμενα της εταιρείας που το προωθεί.

Επίσης επειδή δε χρειάζεται (φθοριούχος) οδοντόκρεμα,καθίσταται απαραίτητη η χρήση φθοριούχου στοματικού διαλύματος για την προστασία των δοντιών από την τερηδόνα.

Όσο δελεαστικό είναι αυτό που ακούγεται για τέλειο βούρτσισμα σε 6 δευτερόλεπτα,μέχρι να γίνουν μελέτες για την αποτελεσματικότητά του και μέχρι να είναι μαζική η παραγωγή του προϊόντoς,οπότε θα πέσει και η τιμή του τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη σημασία του τρόπου βουρτσίσματος και του χρόνου που αφιερώνουμε στο βούρτσισμα.

Για τον τρόπο που θα πρέπει να βουρτσίζουμε ή καλύτερα για κάποιες συμβουλές πάνω στον τρόπο βουρτσίσματος έχουμε αναφερθεί σε παλιότερη ανάρτηση(πατήστε εδώ για την ανάρτηση)

Μην περιμένετε μαγικά προϊόντα να σας σώσουν τα δόντια.
Η λύση είναι κυριολεκτικά..στο χέρι σας!

                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου