Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Γαρυφαλέλαιο..αυτός ο άγνωστος!

Θέμα της σημερινής μας ανάρτησης είναι ένας γνωστός-άγνωστος σωτήρας σε περίπτωση πόνου..το γαρυφαλέλαιο.

Τί είναι το γαρυφαλέλαιο;




Το γαρυφαλέλαιο ανήκει στα βότανα.Είναι γνωστό για τις καταπραϋντικές ιδιότητες του λόγω της ευγενόλης. Η ευγενόλη αποτελεί/αποτελούσε συστατικό αρκετών οδοντιατρικών ουσιών(ευγενολούχων φυραμάτων) καθως και του εμφρακτικού υλικού IRM.
 (Περισσότερα για το ΙRΜ στην αντίστοιχη ανάρτηση)

"Kαι γιατί μας ενδιαφέρει αυτό γιατρέ;"

 


Η ευγενόλη ή το γαρυφαλέλαιο μας ενδιαφέρει γιατί μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε περίπτωση έντονου πόνου στα δόντια,που οφείλεται σε τερηδόνα η οποία έχει φθάσει στο νεύρο του δοντιού.Έτσι λοιπόν όταν ξεκινήσει ο πόνος, μέχρι να πάμε στον οδοντίατρο,για να μην κατεβάσουμε τσίπουρο/ούζο/οτιδήποτε οινοπνευματώδες για να σταματήσει ο πόνος,μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα σφαιρίδιο βαμβακιού στο δόντι εμποτισμένο με ευγενόλη(την οποία τη βρίσκουμε σε φαρμακείο) ή να μασήσουμε ενα γαρύφαλο(το καρύκευμα εννοώ!).

Προσοχή όχι αυτό



αλλά αυτό








Το γαρυφαλέλαιο έχει καταπραϋντική,αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση,οπότε μικρή ποσότητα θα κάνει καλή δουλειά.


ΠΡΟΣΟΧΗ :  Μεγάλη ποσότητα ή συνεχή κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει αίσθημα καψίματος στο δόντι και στο ούλο.Παρατεταμένη κατανάλωση  μπορεί να προκαλέσει ναυτία,εμετο,διάρροια κ.α.


Επίσης παρά το γεγονός ότι είναι φυσικό φάρμακο,η λήψη της καθίσταται ερωτηματικό σε περίπτωση ομοιοπαθητικής θεραπείας.(Πηγη)

Κλείνοντας θα ήθελα να σας εφιστήσω την προσοχή στο γεγονός ότι η χρηση γαρυφαλέλαιο είναι σαν πρώτες βοήθειες που μπορούμε να πάρουμε αν δεν μπορούμε να πάμε στον οδοντίατρο.Είναι πολύ καλύτερο από την κατανάλωση οινοπνεύματος ή την τοπική εφαρμογή στο δόντι διότι δεν προκαλούν σε λογική χρήση έγκαυμα μαλακών ιστών(έγκαυμα στα ούλα!)

Σε κάθε έντονο πονόδοντο πηγαίνουμε στον οδοντίατρο.Δεν το αφήνουμε.

Ελπίζω να σας ενημέρωσα.Και μην ξεχνάτε..να χαμογελάτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου