Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Γιατρέ το παιδί μου ακόμα πιπιλάει το δάκτυλό του..

Μια από τις συνήθειες που έχουν τα μικρά παιδιά είναι να πιπιλάνε το δάκτυλό τους.Η συνληθεια αυτή μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και μέσα στη μήτρα!

                              

Συνήθως τα παιδιά σταματάνε τη συνήθεια αυτή στην ηλικία των δύο ετών αλλά δεν είναι καθόλου σπάνιο να το συνεχίζουν μέχρι την ηλικία των τεσσάρων ή και ακόμα μεγαλύτερα.

                   "Έχει όμως αυτή η συνηθεια επιπλοκές για τα δόντια;"

Η απάντηση είναι και ναι και όχι.Η συνήθεια αυτή προκαλεί πρόβλημα στη θέση των δοτνιών αλλά και στο σχήμα του πάνω μέρους του στόματος(υπερώα).

            
Όμως δε θα έχει μόνιμες επιπλοκές αν το παιδί σταματήσει μέχρι να βγούν τα μόνιμα δόντια,δηλαδή μέχρι την ηλικία των έξι.Σταδιακά οποιαδήποτε βάβη έχει γίνει μέχρι την ηλικία των έξι,θα επανέλθει λόγω του εκπληκτικού δυναμικού που έχουν τα παιδιά όταν μεγαλώνουν.
Αν όμως συνεχίσει να πιπιλάει το δάκτυλο και μετά την ηλικία των έξι,τότε μάλλον θα πρέπει να αναζητηθεί βοήθεια από τον οδοντίατρο ή από ορθοδοντικό,με την κατασκευή πχ ενός μηχανήματος που θα κάνει το πιπίλισμα του δάκτυλου δύσκολο.Αν δεν αντιμετωπιστεί ούτε τότε,το παιδί θα χρειαστεί πιο εκτεταμμένη ορθοδοντική αντιμετώπιση,μια και τα προβλήματα θα είναι αρκετά και συσσωρευτικά.

                

Ελπίζω να σας ενημέρωσα...Και μην ξεχνάτε να χαμογελάτε!

                      


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου